Косачките PÖTTINGER дават висококачествени резултати благодарение на способността си да копират релефа на терена. Те осигуряват прецизна работа, без да губите време за настройка на машината, постигайки оптимално качество на сенажа.

Косачка с революционна технология

От много години земеделските производители по целия свят ценят високо революционната технология на челните косачки на PÖTTINGER, интегрирана в моделите NOVACAT и EUROCAT ALPHA MOTION. 

С новите модели PRO и MASTER удоволствието от косенето придобива изцяло ново измерение. Те се прикачват към трактора чрез триточкова система. Познатата на всички A-frame система няма да се предлага за в бъдеще. 

Челна косачка ALPHA MOTION MASTER

Моделът се характеризира с по-компактна прикачна част, като е с 34 см по-близо разположена до трактора. Тъй като по-голямата тежест действа на задната ос на трактора, вие получавате по-добри експлоатационни характеристики по време на работа. 

Необходимата мощност е по-малка, поради което косачките могат да работят и с 3-, и с 4-цилиндрови трактори. Освен това самата косачка е по-лека. За този модел не се предлага кондиционер.

Челна косачка NOVACAT ALPHA MOTION PRO

Моделът се отличава с нов дизайн, който осигурява първокласно следене на релефа на терена. На международното изложение Agritechnica 2019 тази уникална косачка беше отличена с наградата „Машина на 2020 година“. 

Централната точка на гресиране на прикачната част и премахването на предното предпазно покривало правят поддръжката, смяната на новожете и почистването много по-лесни и удобни. Може да косите както с кондиционер, така и без него, използвайки гумени дискове за регулиране ширината на откоса.

Плаващо косене с ALPHA MOTION

Новите версии PRO и MASTER включват доказаната кинематика на активната опорна рамка. Прикачната част на ALPHA MOTION позволява цялата опорна рамка да се адаптира към земния релеф. Всяко движение се контролира от носещата рамка, за да се осигури така търсеното от всички фермери „плаващо косене“. 

Носещата рамка се накланя надолу при движение надолу и нагоре при движение нагоре. Системата осигурява отлична защита на ливадата дори при работа с висока скорост или мокър терен. Копирането на земния релеф е наистина несравнимо благодарение на свободното движение на машината: +16°при странични наклони и +13°/-7° в посоката на движение за модели MASTER; +16° при странични наклони и +12°/-9° в посоката на движение за модели PRO.

Остри ножове за сенаж с възможно най-добро качество

За да се защити ливадата и да се увеличи качеството на сенажа, са необходими наистина остри косачни ножове. Ножовете на PÖTTINGER са изработени от висококачествена ножова стомана и могат да бъдат подменяни бързо и лесно. 

Инженерите на PÖTTINGER ни предлагат и изцяло обновен облик на машините. Новите модели челни косачки NOVACAT привличат окото и впечатляват със своя наистина елегантен и модерен дизайн.

Повече информация относно косачките на австрийския производител Pöttinger можете да получите екскузивно от фирма Булагро Машини АД