Потърсихме отговорите на въпроси като „как да договорим по-добра цена на зърното“, „кои са тънкостите при преговаряне и договаряне на успешна сделка“ и  „как да разширим кръга на потенциални партньори в условията на изолация“ от специалистите в Агринайзър.

Вместо готови шаблонни фрази, получихме отговорите на част от първите 1000 потребители, които в компанията наричат „уникални“ заради смелостта им да изберат един нов начин за повишаване на доходността в бизнеса със зърно.

В последно време всички разбраха, че земеделието е жизненоважен отрасъл и отговорността на хората в него е голяма.

Но как земеделието да запази почвата под краката си в новите реалности?

Гарантирането на печалба, обезпечаването на производството с необходимите суровини, намирането на добър пазар – все повече сектори в агробизнеса срещат трудности с изпълнението на тези основни за оцеляването им задачи. Купуването и продаването на зърно също не прави изключение от тази тенденция, но участниците в него се оказва, че вече са потърсили и намерили решение за справяне с предизвикателствата на новото време.

Представяме ви един утвърден модел за купуване и продаване на зърнени и бобови култури, подобрен с функционалностите на съвременния свят.

Накратко - нужните елементи за успешен бизнес днес са:

  • бърз и лесен достъп до пазара;
  • обективни преговори в независима среда за постигане на най-добра цена;
  • персонална консултация от специалисти;

Всичко те са събрани на едно място, носещо името Агринайзър. Това е достъпно устроена система с уникални възможности, за да сключвате сделките си навреме и на най-добра цена.

Ето как работи

В условията на новите световни предизвикателства, Агринайзър ти дава възможността да движиш своя бизнес с безплатна регистрация и три лесни стъпки:  Разгледай офертите; Започни преговори и вземи по-добра цена.

„За Агринайзър разбрах на Агра, когато ги наградиха. Видях ги на щанда, но не им обърнах много внимание, защото мислех че, всичко става на компютър. Миналата година обаче, не можахме да договорим цена и реших да пробвам с тях.

Оказа се, че хората там, които отговарят на телефона помагат много. Обясниха ми как да си пусна обява и как да отговарям на оферти. Не е сложно! Така за кратко време се събраха много предложения и сключих добри сделки първо за боба а после и за рапицата. Сега си ги следя  през телефона, гледам пазара и си договарям нещата направо от полето“.

Това са думите на фермер от североизточна България, за когото най-голямото предимство на платформата е възможността да не изпуска от очи нищо в забързаното си ежедневие.

Системата дава възможност да преговаряш по всяка една оферта, като определиш цената която даваш, количеството което търсиш и всички други условия, които искаш да договориш.

„Когато си направих регистрация в Агринайзър, не предполагах колко много ще ми помогне това. За да си успешен, трябва да реагираш по най-добрия начин на момента, нещо което с Агринайзър е постижимо. Давам следния личен пример от съвсем скоро – аз съм  от Пловдивския край и движа бизнеса си основно в района.

За дни търсенето на слънчоглед от Турция нарасна значително, защото им отпуснаха един прозорец в митата. Хванах мига защото действах бързо – в района нямаше голямо предлагане, но в Агринайзър намерих моята оферта в Добруджа, стиснахме си ръцете с човека и си свърших работата. От опит казвам, че с лични контакти се стига донякъде, с Агринайзър – навсякъде!“

Така описа личният си опит потребител, който се занимава с покупко-продажба на зърно от пет години. Той изтъкна като най-голям плюс за работата му възможността да „играе на всички фронтове, в цяла България“ от своя телефон или компютър.

Всички оферти и преговори имат зададен срок на валидност, така в платформата оперират само актуални и реални предложения а до сключването на сделка двете страни са анонимни и така се избягва всякаква предубеденост.

„Аз съм в централна северна България и за толкова години съм познато име тук, а и търговията се върти основно на местна почва. Така често съм в ситуация да продавам на приятели и познати, което малко ми пречи при договаряне на цена. За Агринайзър ми каза колега от района, който имаше същия проблем.

Миналата година се регистрирах на страницата, пуснах обява „продавам“ и не чаках дълго, дойдоха оферти и спокойно се пазарихме за цената, без да имам притеснения дали е познат или не. В крайна сметка се оказа, че не се знаем, но през Агринайзър се срещнахме и успях да договоря по-добра цена от тази която масово беше в района. Тази година и за слънчогледа пак през сайта направих продажбата, този път с човек от района“

Това сподели друг голям земеделец, успял да преодолее проблемите с „цени за приятели“. На въпроса кое е най-голямото предимство, отговорът беше мигновен: „договарям по-добра цена“

Функционалностите в Агринайзър не се изчерпват дотук и съвсем скоро се предвиждат още възможности за потребителите: секция фуражи, агрометеорологична прогноза, пазарни цени и анализи. Интересът от съседни пазари също расте, успоредно с което ще нараства и полето на действие на платформата.

Въпреки заслуженото доверие и тоновете преминало зърно през платформата за миналата година, екипът е здраво стъпил на земята и работи неуморно за своя най-ценен капитал – своите клиенти.

„Факт е, че днес в платформата участват както много големите търговци в бранша, така и съвсем малки земеделски производители. Но за нас първите 1000+ потребители се превърнаха в наши уникални потребители. Това са иноваторите, които първи оцениха предимствата на платформата и пожънаха успех. Вие сте смисълът на нашата работа“, сподели Кристиан Иванов, основоположник на идеята Агринайзър.

 

За повече информация сържете се с Агринайзър