животни в сливен

fermer68187

02.05.2018 НОМЕР НА ОБЯВАТА: 130782

Продава се работеща кравеферма на 5км. от гр.Сливен в кв."Дебела кория". Районът е с монолитни обори, с покрити повдигнати боксове за новородени телета, складов район с големи затворени складове, кантар, собствен водоизточник, битов комплекс с оборудвани отделни стаи с бани за работещите и офис с работеща парна инсталация и топлинна система със слънчеви колектори и др.
Доенето се извършва в доилна зала Вестфалия –рибена кост 2х6 с компютърен софтуер, миещо устройство свързано със система от слънчеви колектори. Млякото се съхранява в МСП в хладилен танк-3100литра, а храненето на телета сукалчета се извършва с млечно такси.
Разполага с торов силоз за 1150куб.м. и 10 куб. цистерна за съхранение, извозване и разпръскване на оборския тор. Техниката е нова и е за механизирано хранене-ФРРемарке, почистване на торта, силажокомбайн, балираща рулонна машина и други.
Фермата има утвърден пазар за произведеното краве мляко- договор с млекопреработвателно предприятие и директно продава прясно краве мляко чрез вендинг машина-млекомат с вместимост 240литра по Наредба 26 .
От 2002година е под селекционен контрол в АРЧШПБ-гр.Добрич със издадени сертификати за всички животни и среден млеконадой от 8500л. на лактация. На проведените национални говедовъдни изложения, представените от нея крави и юници спечелиха шампионските титли.
Персонала е професионално подготвен с многогодишен професионален стаж на работа във фермата.
Телефон за контакти и справки-0899164402