„Златна Добруджа – нашето богатство“ – това е темата на фотоконкурса за най-добра снимка, който обяви Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич.

Как Добруджа се превърна в Калифорния за чифликчията Петър Габе?

Поводът е 115 години от създаването на специализираното учебно заведение. В надпреварата могат да участват ученици от V до X клас от всички училища в Добричка област. Всеки може да участва в конкурса с до 3 снимки.

Обективите на младите фотографи трябва да са насочени в 3 направления: Първото е „Плодородните земи на Добруджа“, второто - „Моето стопанство“. Учениците могат да развихрят въобръжението си и да уловят ценни моменти от градината, нивите, реколтата и стадата с животните. „Техниката, без която не можем“ е третото направление във фотоконкурса, което изисква снимки на селскостопански машини и инвентар, които подготвят почвата, сеят новата реколта или се грижат за нейната успешна жътва.

Фотографиите трябва да са придружени с кратко описание и мястото, на което са направени. Бъдещите земеделци не трябва да пропуснат да посочат име, учебно заведение и телефон за връзка с родител или настойник.  

Срокът за изпращане на авторските снимки е 6 юни 2021 г. На 7 юни комисия от жури ще отличи 20 фотографии, които ще продължат напред в надпреварата. Финалният вот ще бъде определен от феновете във фейсбук. Трите авторски снимки, събрали най-много харесвания, ще бъдат обявени на 18 юни и ще получат награди, осигурени от Аграрната гимназия. Отличеният на първо място млад фотограф ще спечели фотоапарат. Неговите подгласници ще получат съответно дигитална фоторамка и фитнес гривна.