Вицепремиерът Зинаида Златанова предупреди, че има риск от загуба на средства, ако хаосът в Държавен фонд "Земеделие" продължи, съобщи БНР. Златанова допълни, че препоръката й към министъра на земеделието Димитър Греков е да свика Управителния съвет на фонда по спешност и много бързо да бъде избран нов изпълнителен директор.

 

"Периодът е решаващ, в края на програмния период сме и наистина всеки ден забавяне, без решения и без работещо ръководство във фонда, биха били опасни. Ново ръководство, което да е от компетентни хора, които са наясно с работата, за да могат да влязат много бързо в спешните задачи", каза още вицепремиерът.

 

Зинаида Златанова отказа да коментира дали скандалите в ДФЗ са политически, като изтъкна, че това "в случая не е ключовото". "Рискът от загуба произтича от забавянето на решения. Не може да идентифицираме такава сериозна институция с нито една личност", заключи вицепремиерът. Около 2 000 проекта, които чакат подписване, са в риск, ако скандалът във фонда не бъде потушен.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!