Очаква се една добра реколта от тазгодишната жътва и добри цени за продукцията. Това коментира в интервю за Агри.бг председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на търговците на зърно и фуражи Тодор Стойков.

Жътвата на практика вече започна. Ечемик вече се жъне в Южна България,  в част от Централна Северна България също така. Така че вече сме в реколтната 2024 година. Това, което чуваме за момента като добиви от тези конкретни жътви е бих казал доста обнадеждаващо. Като някакви средни стойности, които чуваме за момента - от порядъка на 600 - 700 кг от декар, което за ечемик е от доста добро начало. Силно се надяваме добивите да се задържат такива и след това, разбира се, като започне по-масово жътва и на пшеница включително и там се надяваме да видим добри добиви”, подчерта Стойков

Той коментира и движението на борсите.

"В последните може би три месеца има доста голяма волатилност на борсите както на Парижката борса, така и на Чикагската борса. тази волатилност се дължи преди всичко на новините за негативния развой на руската реколта. В последните дни виждате едно успокояване на пазарите", отбеляза Стойков.

Целият разговор с Тодор Стойков гледайте във видеото.