В Системата за електронни услуги (СЕУ) на Държавен фонд “Земеделие“ (ДФЗ) са публикувани уведомителните писма на животновъдите за Кампания 2017. Те съдържат информация за размера на оторизираните суми и преведените субсидии по схемите за преходна национална помощ и обвързано с производството подпомагане за животни, информираха от пресофиса на ДФЗ. 

Чудо за три дни ли бяха проверките за виртуалните стада? 

Регистрираните в системата земеделски стопани могат да получат електронните документи само през личния си профил. 
До там се стига от основното меню „Администрация“ – секция „Справки” - „Уведомителни писма“, с възможност за „Сваляне на файл“, от където се зарежда и самото писмо за конкретния бенефициент.

Кандидатите, които нямат регистрация в СЕУ на ДФЗ, могат да получат уведомителните си писма на място в областната дирекция на ДФЗ по адрес на регистрация (за ЮЛ и ЕТ) или постоянен адрес (за ФЛ).

Персоналните данни на всеки кандидат в СЕУ на ДФЗ са достъпни, само след индивидуална регистрация, която се прави еднократно. Ако земеделският стопанин няма създаден профил е необходимо да подаде заявка за регистрация на потребител, след което да се яви в Областна дирекция на ДФЗ – РА за да се идентифицира и достъпът му да бъде активиран.