Животновъди протестират пред сградата на Народното събрание в столицата, предаде репортер на Фермер.БГ.


На протеста на жълтите павета има трактори и тир с прасета с надпис Бойко – кръстник на свиневъдите. Бойко, ако теб те няма, и нас няма да ни има! Пристигат още автобуси с фермери от страната.

Фермерите казват, че са тук, защото правителството е предприело редица стъпки за развитието на животновъдството в България, включително са стартирали и субсидии за глава животно.

Бисер Чилингиров от Националната овцевъдна асоциация каза пред Фермер.БГ, че това правителство е предоговорило допълнително субсидиите на глава животно, които получават животновъдите.

Фермерите протестират в подкрепа на премиера Борисов и неговия кабинет, чиято оставката в момента се дебатира в пленарната зала.

На протеста са Пенка Христова от Съюза на животновъдите в България, Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите в България, както и Мария Степанчева от Асоциацията на биволовъдите в България.

Националната овцевъдна асоциация днес е в София, за да изкаже несъгласието си с назначаването на служебно правителство. Това каза пред Фермер.БГ председателят на НОА Бисер Чилингиров. Според него с назначаването на служебно правителство, овцевъдството и селата отново ще изпаднат в забвение.

Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) се разграничи от протестите на фермерите. Каквото и решение да е взимала НАЗ, това става само с болшинството на регионалните организации на разширен Управителен съвет, каза пред Фермер.БГ председателят Ангел Вукодинов. В момента нямаме решение за каквито и да е ефективни протестни действия.

Председателят на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) Христо Цветанов коментира пред Фермер.БГ, че всякакъв тип протест оттук насетне само паразитира върху управлението.

Очаквайте видео по темата!







© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!