Фрут Логистика (Fruit Logistica) ще бъде домакин на първото събитие, посветено изцяло на нежната половина в сектор „Селско стопанство“ - „Глобална женска мрежа“. Форумът ще се проведе на 8 февруари в Берлин, Германия. 
 
 
За първи път се организира подобно специално събитие. Програмата включва два дискусионни панела, в които три талантливи жени, с общо над 25 годишен опит в сектора, ще разкажат своята история. Те ще представят земеделието в САЩ, Европа, Латинска Америка и Азия. 
 
"Нашата цел е да създадем пространство за жените в бранша, за да могат да се свържат с нас и вдъхновим и други жени в индустрията," споделя един от организаторите – Джули Ескобар и допълва, че определено това е само началото. 
 
Втората част на събитието ще бъде дискусионен панел, в който публиката ще има възможност да се включи. 
 
„Всички ние силно вярваме, че има големи възможности за жените по целия свят да се обединят на това събитие в една мрежа, за да споделят идеи, да сътрудничат помежду си и да вдъхновят глобалната селскостопанска общност да подкрепи растежа на жените“, добави другата дама, част от екипа, който организира събитието.
 
„Дойде време да се изправим и да покажем, че сме заедно, можем да бъдем обединени и имаме силен глас в бранша“, категорична е третата дама-организатор.
 
Всички дами, а и не само, могат да заявят предварително желанието си за участие в конференцията на е-мейл: [email protected] до 31 януари 2019 г.