Тайтън Машинъри България проведе полева презентация на новата серия комбайни Case IH Axial Flow 240 в землището на Братя Павлови ООД, близо до село Люляково, общ. Генерал Тошево.
 
Пред фермери от Добруджа бяха представени предимствата на новия комбайн Case IH Axial Flow 9240 по време на жътва. Той се отличава от предходната серия с иновативен двигател Cursor 16, с мощност 635 к.с. и система за охлаждане с автоматичен варио-контрол на вентилаторите. Това води до по-нисък шум при работа, ниски обороти на двигателя, както и по-голяма икономия на гориво. 

 
Пред екип на Трактор.БГ Йордан Райчев, продуктов мениджър  прибираща техника и комбайни в ТМБ, сподели какво отличава новата серия комбайни Case IH от предходните: „Новият комбайн, който е тук на полетата край село Люляково, показва завидни резултати. Оборудван е с нов подобрен бункер за зърно с обем 14 440л. и висок капацитет на разтоварване от 159л./сек. Важно е да отбележим, че има подобрения в ротора на новата серия 240, които дават възможност много по-голяма маса да влезе и да се обработи, а с това се повишава скоростта на жътва и производителността за прибрано зърно в бункера“, заяви Йордан Райчев, продуктов мениджър  прибираща техника и комбайни в ТМБ.
 
Заедно с увеличеният капацитет на бункера за зърно, новост е и системата за разтоварване и подобрените функции на шнека.
 
Джордж Стансън – бизнес мениджър на Case IH за централна и източна Европа заяви: „Успяхме да конструираме новата серия комбайни Case IH Axial Flow 240 така, че да дава възможност за разтоварване в движение без загуба на зърно, чрез лесно управляемата от кабината насочваща човка на шнека, която може да следва движението на ремаркето.“

 
Показаният комбайн впечатли всички присъстващи на полевата демонстрация със серийното си оборудване с гумено-верижно задвижване на предния мост, което е изключително практично в променящите се бързо климатични особености в България и скъсените прозорци за жътва.„Верижното задвижване в случая осигурява, независимо от почвата и влажността, да приберете вашето зърно качествено и добро в зърно бункера, което е и нашата крайна цел“, уточни Йордан Райчев.


 
Заедно с представените иновативни подобрения на серията Case IH Axial Flow 240, фермерите имаха възможност да видят за първи път в жътва и новия хедер MacDon, с който бе оборудван комбайна. Той е част от  т.нар. драпер хедери и е изключително подходящ при жътва на азото-фиксиращи култури. С него Тайтън Машинъри България показаха, че се развиват заедно с фермерите и се грижат за техните нужди спрямо европейските изисквания и задължението им за диверсификация на зърнените култури.

 
Домакините на събитието останаха изключително впечатлени от показаната производителност и бърза работа на Case IH Axial Flow 9240. “Впечатляващо е, че всичко е още по-голямо. Много по-голям бункер, по-голям двигател, по-голям хедер. Комбайнът е на много по-високо ниво. Това, което най-много ни допада е лесната поддръжка и това че е надежден и сигурен комбайн“, посочи зърнопроизводителят Христо Павлов.
 
На полевата презентация фермерите успяха да видят и прецизността на балировачката Case IH LB 434, която успява да съчетае изключителна производителност и скорост. Новите серии LB имат подобрена конструкция и изцяло нова роторна система за ефективно събиране на реколтата и трансфер до балиращата камера. 

 
Благодарение на новите технологии, които представя Тайтън Машинъри България на пазара на селскостопанска техника, компанията вече е в челните места на класациите по продажба на земеделски машини с марката Case IH.
 
Изпълнителният директор на Тайтън Машинъри България Георги Атанасов заяви: “По последните статистически данни на КТИ за първото шестмесечие, Тайтън Машинъри България е на второ място по продажби на трактори и на трето място в комбайните. Тук трябва да отбележа обаче, че нашата технология при роторните комбайни ни поставя на първо място в класациите по прадажби на роторни комбайни“.
 
Освен новата серия комбайни Axial Flow 240, Тайтън Машинъри България ще представи официално и новият трактор Case IH Magnum 380 CVX с гумено-верижно задвижване, който ще бъде акцент на изложението БАТА АГРО Есен 2015 в Стара Загора.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!