Лека жътва, спорно време, високи добиви и високи цени. Това пожела председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Костадин Костадинов по време на официалното откриване на жътвена кампания 2018 г., организирано от асоциацията. 
 
 
Мероприятието се осъществява за четвърта поредна година и този път домакини бяха „Сдружението на земеделските производители Хаджи Димитър” в Сливен, чийто председател и член на УС на НАЗ е Георги Радев. Идеята на празника е да популяризира този важен момент от работата на земеделския производител. 
 
 
На откриването в землището на сливенското село Желю Войвода пристигнаха министърът на земеделието Румен Порожанов и председателят на Комисията по земеделие в Народното събрание Десислава Танева. 
 
 
„Земеделието е безспорно един бранш, който тепърва ще става все по-перспективен. България, за тези 10 години на еврочленство успя да модернизира цялостно земеделието си. вие сте абсолютно конкурентоспособни, както на европейския, така и на световния пазар“, каза Порожанов пред земеделците. 
Той припомни, че в момента текат дебатите за новата ОСП, който е много тежък. 
 
 
„Аз, лично съм оптимист, че той ще протече много добре. Това, което искат земеделците, това ще предложи държавата, защото тази политика е за производителите, за науката и за всички, свързани със земеделието. Администрацията трябва да обслужи този процес. 
Мога да кажа, че и бюджетът е доста оптимистичен. Няма го това – ще има ли или не субсидии. А ние вече знаем как да ги разходваме по-ефективно“, добави Порожанов и пожела здраве и добър берекет на стопаните. 
 
 
На свой ред Десислава Танева заяви, че институциите полагат усилия да са в полза и да бъдат опора на стопаните. Тя също пожела берекет и здраве на земеделските производители.