Тайтън Машинъри България представи иновативни приспособления към хедери за жътва, които повишават добивите чрез система за обдухване. Зърнопроизводителите могат да подобрят значително количеството и качеството на прибраното зърно с въздушните системи на AWS, пригодими към всякакви марки хедери. Интересът към системите за обдухване при жътва на бобови култури е много голям, заради новите изисквания за засаждане на т.нар. „зелени култури“, сред които е соята.

 

Лесна инсталация към всички марки комбайни и хедери
Не е нужно да сменяте вашия заводски хедер за да печелите повече и да се ползвате от предимствата на жътвата с обдухване. Лесния монтаж на AWS колектора поставя обдухващите дюзи между палците на мотовилото и отправя въздушна струя между всеки нож. При жътва в сухо време, когато загубите са по-големи, обдухването позволява на растенията да се придвижат по-лесно към хедера.

 

система за обдухване - хедер за жътва

 

Принцип на работа
Въздушния поток насочва културите от ножовата лента към вътрешността на хедера, като по този начин намалява загубите от изпускане, срязване на легналите шушулки, натрошаване, подобрява работата на ножовете и значително увеличава добивите. Всяка една шушулка съдържа така ценните за Вас зърна, които грижливо биват отведени от въздушният поток, директно към наклонената камера на комбайна. Намаляте нивото на загуби под 1%, което е гаранция за Вашите добри добиви и резултати.

 

Предназначение
Приспособленията AWS за обдухване при жътва са изключително подходящи за жътва на бобови култури – всички сортове соя, нахут, фасул, леща и грах. Висока ефективност при жътвата се постига и при конвенционални зърнени култури, като пшеница и ечемик.
 

Здрава и надеждна система за обдухване
Освен, че се монтира лесно, AWS приспособлението за обдухване по време на жътва използва опростен, но високоефективен вентилатор, който гарантира по-голяма надеждност в сравнение със скоростните предавателни кутии. Въздушния колектор е монтиран директно пред мотовилото и не намалява видимостта от кабината. Гъвкава връзка на системата осигурява равномерно разположение на дюзите спрямо ножовата лента и позволява прецизно насочване на въздушната струя. За някои модели се предлага и втори допълнителен вентилатор за по-голяма мощност и увеличена ефективност.

 

Приспособленията AWS в България
Система за обдухване при жътва – AWS бе показана за първи път в България от Тайтън Машинъри по време на изложението БАТА Агро – пролет. Зърнопроизводителите видяха комбинацията – житен хедер CASE IH 3020 с работен захват 7,62 метра, с двустранно задвижване и гъвкава ножова лента, управляема от кабината на комбайна с приспособление за обдухване AWS Air Reel.

 

AWS reel

 

Детайлна информация и подробна консултация за иновативните приспособления за жътва с обдухване – AWS Air Reel Systems можете да получите от регионалните представителства на официалния вносител Тайтън Машинъри България АД или се обадете на националния номер : 0700-135-04

 

система за обдухване при жътва


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!