Жандармерията ще участва в опазването на земеделската реколта в тазгодишната кампания. Това става ясно от съобщение на Полицията в Плевен. 
 
Провеждат се срещи с кметовете по места, председателите на земеделските кооперации, управителите на фирми и земеделски производители за създаване на организация и предприемане на конкретни мерки за охрана на складовите бази, използвани за съхранение на продукция 2015 година. 
 
От ОДМВР в Плевен съобщават, че е активизирана дейността на полицейските служители, изпълняващи функции по организация на пътното движение, като особено внимание се обръща на движението на извънгабаритни и/или тежки пътни превозни средства с цел недопускане на ПТП с участието на селскостопанска техника, придвижвана по пътища отворени за обществено ползване и предприемане на превантивни мерки за недопускане престъпни посегателства срещу селскостопанската реколта и предизвикване на палежи в земеделските блокове. 
 
Извършват се системни проверки на ППС, транспортиращи селскостопанска продукция, с оглед на ефективен контрол за недопускане и разкриване на закононарушения. Полицейските наряди, осъществяващи контрол на пътното движение, активизират дейността си по спазване на изискванията на правилата за превоз на пътници и товари по Закона за движение по пътищата. 
 
Планирани са и мероприятия за осигуряване на засилено полицейско присъствие в районите с обособени пунктове за изкупуване на селскостопанска продукция. 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!