Още в началото на селскостопанския сезон жандармерия, полиция и граничните власти в Монтанско ще охраняват селскостопанската продукция в цялата област. 

Спипаха фирма за нелегална търговия с фуражни добавки и лекарства

„Вече се провеждат срещи с частни охранителни фирми, които охраняват ниви и ферми, с кметове и кметски наместници, председатели на земеделски кооперации и управители на фирми. Обсъждат се мерки и начини за охраната на складовите бази, в които се съхранява продукцията“, съобщават от областната дирекция на МВР.

Вниманието на службите ще бъде насочено основно към малките населени места и вилните зони. Фокусът е върху криминални посегателства върху продукцията и евентуални палежи в блоковете със зърнени култури. За това са инструктирани как да действат и полските пазачи по места. В разгара на селскостопанския сезон ще се проверяват коли и камиони, които транспортират продукция.

„Полицейските служители ще следят за опазването на околната среда от всички участници в движението по пътищата и за укрепването на превозваните товари“, уточняват още от МВР.

Предвиждат се масирани проверки и в обособените пунктове за изкупуване на селскостопанска продукция. В земеделските райони специализираните полицейски операции ще бъдат и съвместни с контролните органи на Министерство на земеделието, Комисия за защита на потребителите, Изпълнителна агенция по горите, Държавна комисия за стокови борси и тържища и Териториалната дирекция на НАП.