За по-малко от 4 години, от както е на пазара, „Агрион“ се утвърди като предпочитан и надежден партньор на земеделските производители. Компанията се наложи като категорично най-разпознаваемия земеделски бранд в България и лидер в управлението на земеделски активи. 
 
 
„Агрион“ е първата българска компания, която изгради професионална верига от офиси на ключови точки в 20 града в страната и въведе нови стандарти в земеделието, излизайки от анонимния модел на повечето посредници в бранша. 
 
 
Компанията разполага с висококвалифициран екип от специалисти по поземлени отношения, които познават проблемите в бранша и предизвикателствата пред агробизнеса. Портфолиото ни от услуги включва пълния набор от търговски операции, свързани със земята - покупко-продажби, замени, отдаване под наем и аренда, кредитиране на земеделски производители и др.
 
„Агрион“ предлага безплатни консултации и справки, свързани със собствеността на земята, както е юридически и търговски съвети. Съдействаме също така и при изготвянето на документи за бъдещи сделки или договори. Всеки земеделски производител може да се възползва от услугата „частен земеделски брокер“.
 
За разлика от другите компании, ние можем да дадем конкретни решения как земеделските стопани и инвеститорите да спечелят, влагайки парите си в земя или в земеделие като цяло. Ние се ангажираме да изготвим индивидуална стратегия за вашата земя, съобразена с финансовите нужди на клиента. 
 
 
Даваме възможност фермерите и всички, които искат да инвестират в поземлен актив да се възползват от уникални пакети земеделска земя на разсрочено плащане и преференциална цена. 
 
Нашата компания работи за окрупняването на земеделската земя и повишаване на добавената стойност на земеделските активи. Основната ни цел е да подобряваме средата за развитие на земеделския бизнес, да помагаме за откриването на нови работни места и подобряване качеството на живот в селските райони. Вярваме, че заедно с нашите клиенти създаваме условия за развитие на модерно и конкурентно земеделие. 
 
За да отговори на засиленото търсене и липсата на адекватно финансиране на фермерите дъщерното дружество „Агрион Финанс“ разработи специализирани земеделски финансови продукти, които да отговарят на нуждите на агробизнеса. 
 
Компанията предлага стандартни ипотечни кредити, кредити за оборотни средства и лизинг на земя, като това, което ни отличава от останалите на пазара е, че за обезпечение се използва единствено земеделска земя.  
Основната цел на „Агрион Финанс“ е максимално да облекчи и улесни земеделските производители. 
 
Финансовите продукти са разработени така, че да отговарят на нуждите и особеностите на хората, заети със земеделие. За разлика от другите кредитни институции в България, при нас процедурата за кандидатстване е максимално облекчена, документацията е много по-малко няма скрити такси, няма допълнителни застраховки или изискване за поръчители или съдлъжници.
 
Сроковете за кандидатстване са значително съкратени в сравнение с традиционното банково кредитиране. Агрион Финанс” е единствената компания в бранша, която предлага до 100% финансиране на сделката при лизинг на земеделска земя. 
 
 
Оценката за имота се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за земеделските производители. Не се изискват финансови документи от предходни години, бизнес план и подробни търговски справки.
 
Освен лидер в управлението на земеделски активи и доверен партньор на собственици и арендатори, „Агрион“ развива успешно и собствено земеделско производство на площ от над 100 хил. дка.  Компанията е специализирана в  отглеждането на зърнени (пшеница, царевица, ечемик), бобови култури (фасул, нахут, леща), рапица, слънчоглед и семена. 
 
„Агрион" е с доказан опит в производството, съхранението и търговията с основни селскостопански стоки. Дружеството се отличава с модерната селскостопанска техника и специализирано земеделско оборудване и инсталации. Разполагаме със модерни силози и складове за съхранение на зърно с общ капацитет 35 000 тона, включително машини за почистване на зърно и аналитични лаборатории.
 
Още за компанията и възможностите, които предлага можете да научите на www.agrion.bg/bg