40-годишен земеделски производител се оказа най-заможният гражданин в Хасковско по декларирани доходи, получени през 2021 г. Това съобщиха от офиса на НАП в областния град, предаде БТА.

Производители: Искаме данъчна ваканция за субсидиите

Първенецът по данъчна декларация живее в една от най-големите общини в областта и е обявил в срок доходи, възлизащи малко на 1,4 млн. лв. 

В челната тройка по лични приходи отново се нареждат фермери. Единият от тях е спечелил малко над 890 хил. лв., а другият - близо 880 хил. лв. през изминалата година, сочи анализът на Агенцията в Хасково, направен след приключване на кампанията по обявяване на доходите от физически лица

Сред първите 10 най-заможни физически лица от област Хасково има и три дами. Две от тях са регистрирани земеделски и тютюнопроизводители, а третата се занимава с търговия. Най-младият пък сред десетимата в списъка на първенците е на 38 години. Общите доходи, реализирани от десетимата, са почти 6,7 млн. лв., а данъците на всички вече са платени.

Земеделието и търговията се оказват най-доходоносни през изминалата 2021 година в област Хасково, отчитат от НАП. Други такива дейности са медицинската помощ, производството на месо и месни продукти, и производството на плодове и зеленчуци.

От офиса на Агенцията в града напомнят, че в момента годишни данъчни декларации подават: юридическите лица; физическите лица, извършващи дейност като търговци; едноличните търговци и земеделските стопани, избрали реда на облагане като ЕТ. Срокът за обявяване и плащане на техните данъци е 30 юни.