Земеделски производители и аграрни специалисти ще обменят опит относно иновациите и възможностите за получаване на субсидии в новия програмен период до 2020 г. по време на тридневно агроизложение в Кнежа. Събитието ще се проведе от 18 до 20 юни на площад „Пенчо Янкулов“ в Кнежа.

 

Гостите на изложението ще могат да получат информация относно новите хибридни сортове царевица от Наталия Петровска, гл. асистент и д-р в Института по царевицата в Кнежа. По време на информационното агроизложение Мъгърдич Хулиян, председател на Националното сдружение на малките семейни ферми и преработватели НСМСФП), ще представи възможностите и предизвикателствата пред малките семейни ферми.

 

Организаторите са предвидили и представяне на Професионална гимназия по земеделие „Стефан Цанов“ в Кнежа, както и на дейността на Местната инициативна група (МИГ) – Кнежа. Пред земеделските производители ще бъдат разяснени стъпките при кандидатстване за кредит, рефинансиран от ДФ „Земеделие“.

 

В рамките на агроизложението ще бъдат показани продукти на местни земеделски производители, а експерти ще презентират възможностите на Общата селскостопанска политика (ОСП) 2014-2020 г. В програмата е отредено място и на демонстрации на последните иновации в селскостопанската техника. Участници и гости ще имат възможност да обменят опит в добри земеделски практики.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!