Днес започва Шестата национална среща на земеделските производители в България, на която Фермер.БГ е медиен партньор.
 
 
Над 500 участника, много български и чуждестранни представители на институции, свързани със селското стопанство ще си дадат среща днес и утре в хотел „Адмирал“ в комплекса Златни пясъци. 
 
Водени от мотото „Обединени за нашето бъдеще“, организаторите на срещата от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ) ще съберат на едно място ръководството на аграрното министерство, Държавен фонд земеделие и парламентарната комисия по земеделие, ръководители от европейските институции, колеги от неправителствените организации, търговски партньори и представители на агробизнеса и академичните среди.
 
 
„Нашата среща във времето се превърна в най-значимото събитие за сектора. На едно място събираме хората, които реално работят на терен с политиците, които формират земеделската политика. През последните две-три години освен българските политици, имаме и високопоставени гости от Европейския парламент, от комисията по земеделие. Така че в началото на 2018 г., по време на нашия форум имаме очаквания и съм сигурен, че това ще се случи, да се изпратят съответните послания, не само до българските фермери, а и до европейските фермери“, каза за Фермер.БГ председателят на АЗПБ Венцислав Върбанов
 
„Ще получим от страна на ДФЗ актуална информация по договорирането, изплащането и т.н. по мерки 4.1 и 4.2. Отново сме заложили темата със санкциите, които се налагат в периода на одобряването, изпълнението и мониторинга на проектите. Правилата са много стриктни и всеки трябва да е на щрек. Това е много важна тема, за да са устойчиви проектите на фермерите“, каза от своя страна изпълнителният директор на асоциацията Таня Дъбнишка
 
Официалното начало на форума ще бъде дадено от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов от 14:00 часа.