На 31 януари 2018 г. изтича срокът, в който земеделските стопани, които са заявили подпомагане по схемите за обвързана подкрепа за плодове, зеленчуци и зеленчуци оранжерийно производство трябва да предоставят в съответните областни дирекции на ДФ „Земеделие“ документи за реализираната от тях продукция. 
 
 
Кандидатите за подпомагане по схемите за обвързана подкрепа за плодове и зеленчуци трябва да са получили и реализирали на пазара добив от заявените за подпомагане култури съгласно приложение № 5 от Наредба № 3 за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания. 
 
Подпомагането по тези схеми се определя за толкова заявени и допустими за подпомагане хектари, за колкото земеделските стопани са получили и реализирали на пазара добив от заявените за подпомагане култури и са представили доказателства за това. За да са допустими за подпомагане по схемата за обвързано подпомагане за оранжерийни зеленчуци, земеделските стопани е необходимо да получат и реализират на пазара минимален добив, съгласно горепосоченото приложение от наредбата поне за една от заявените за подпомагане култури.