Земеделски стопанин – физическо лице, декларира доход в размер на 3 980 000 лева, съобщиха от НАП – Добрич. Той вече е внесъл дължимия данък.
 
От Приходната агенция припомнят, че остават 3 дни, в които физическите лица могат да подадат годишните си декларации по електронен път и да ползват 5% отстъпка. 
 
До 28 март в местния офис на Агенцията са подадени 4 457 декларации. 1 621 от тях са с ПИК или електронен подпис - т.е. всяка трета декларация. 
 
7 406 годишни декларации за облагане с корпоративен данък са постъпили в офиса на НАП - Добрич до 28 март. Най-голямата декларирана печалба до момента е от фирма, търгуваща с машини за селското стопанство и оборудване за тях, в размер на над 2 млн.лева, като търговецът е внесъл в бюджета дължимия данък от 209 000 лева.
 
31 март e крайният срок за фирмите да подадат декларацията за облагане с корпоративни данъци. 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лева) ползват тези, които подадат годишната си декларация по електронен път, с електронен подпис.