Група от представители и клиенти на Фермер 2000 бяха сред гостите на събитието, където видяха пълната гама от почвообработваща техника на Farmet. Всеки един от клиентите имаше възможност да подбере по свое изискване най-добрата комбинация от машини за собственото си стопанство, съобразени с почвените условия.


Голям интерес по време на демонстрацията предизвика сеялката Farmet Falcon, която Фермер 2000 представи за първи път в серия от полеви демонстрации през есента на 2013 г. Машината се предлага на пазара във вариант с 3, 4, 6 и 8 метра работна ширина. Подходяща е за изсяване както на стандартни семена така и на мини семена, като се справя изключително добре на всякакъв вид почва дори и без никаква предварителна почвообработка. Разполага с възможност за торовнасяне и използване на STRIP-TILL технология на работа.

Конструкцията на машината е проектирана и съобразена с нарастващите изисквания за икономичност. Натоварването, което упражнява върху трактора е минимално, като по този начин се постига изключително нисък разход на гориво при сеитба. Задвижването на двата изсяващи апарата е осигурено посредством електродвигатели, а вентилатора се задвижва от хидравличната система на трактора, т.е. не се използва силотводния вал на трактора, което спомага за по - ниски разходи по време на сеитба. Сеялката се движи върху гуми с ниско налягане, които осигуряват минимално усилие при теглене благодарение на по-големия си диаметър и ширина. За следене на сеитбената норма машината е снабдена с интуитивен съвременен тъч скрин, от който може да се променят параметрите по преди и по време на работа.


Преди няколко седмици към възможните аксесоари на машината бяха добавени активна брана като подготвяща секция и 6 и 8 редова секция за точна сеитба на пролетни култури. На практика това дава възможност машината да бъде използвана както за сеитба на есенни култури така и за пролетни.


По време на събитието от Farmet поднесоха поредната изненада с плугове модел VIDIUM. Плуговете се предлагат в навесни, полунавесни и прикачни варианти, които са подходящи за трактори от 80 до 450 к.с. Повечето от плуговете VIDIUM се предлагат и във вариант Vario, където можете да управлявате и променяте захвата на плуга директно от кабината на трактора посредством хидравличната система. Също така имате възможност да избирате от четири варианта на защита на плужното тяло и няколко вида отметателни дъски.


Поредната представена новост беше предсеитбения прикачен култиватор VERSO с работни органи разположени в пет реда и хидравлично регулираща се работна дълбочина в диапазона от 0 до 10 см в момента машината се предлага във варианти на 6, 7, 8 и 9 метра работна ширина.


В работни условия беше демонстриран и новия продълбочител DIGGER, който е неизменна част от технологията за производство на рапица. Всички посетители имаха възможността да видят коренова система на рапица, където полето е обработено и засято с подходящи машини осигуряващи STRIP-TILL технология на работа и съответно коренова система, където е процедирано по стандартния начин.


 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!