Метавлената е все още причудливо понятие за мнозина, включително за фермерите.

Проект ще подпомага въвеждането на блокчейн за производители и преработватели

Селското стопанство обаче и ролята му за човечеството и опазването на климата няма как да останат далечни за виртуалните светове, в които инвестират водещи компании от цял свят. Пример за това откриваме в решението на една от най-популярните компютърни игри в момента - Roblox. В сътрудничество с производителя на замразени храни McCain тя ще даде възможност на потребителите си да отглеждат картофи в метавселената в нова игра на платформата, пише Be in Crypto.

Най-големият производител на готови картофени продукти в света се надява да образова клиентите си относно предизвикателствата, пред които е изправена фермерската общност, и ползите от регенеративното земеделие.

Фермите на бъдещето, интегрирани в популярната игра Livetopia на Roblox, позволяват на играчите да отглеждат картофи виртуално, използвайки техники за регенеративно земеделие, които подобряват и възстановяват здравето на почвата. Играта ще бъде безплатна. Играчите ще бъдат възнаградени, когато прилагат регенеративни техники като засаждане на покривни култури, отглеждане на добитък на ротационна паша и насърчаване на биоразнообразието.

За Кристин Калвенес, глобален ръководител на отдела за иновации и маркетинг в McCain, това е идеалният подход за изпращане на послание до младите потребители.

„Важно е да достигнем до младите потребители с правилното послание, на точното място, в точните моменти на възприемчивост – да ги срещнем там, където са. Това е важно за повишаване на осведомеността за изграждането на по-устойчива хранителна система чрез регенеративно земеделие“, казва Калвенес.

Докато земеделието прави своите първи стъпки в метавселената, не закъсняват критиките към рекламата, която си правят компаниите по този начин. В този случай става дума за непълнолетни играчи, чиито импресии трупат печалби за рекламодателите.




ВИЖТЕ ОЩЕ:

Франция с необичаен ход: Популяризира фермерството с компютърна игра

Бива ли ви за техник на земеделски машини?

Можете ли да управлявате модерно стопанство? Тествайте уменията си!