Химическият завод в Димитровград „Неохим“ АД възобнови дейността си на 20 октомври 2021 г. Производствените мощности бяха задействани и към момента произвежда амониев нитрат, а клиентите вече изтеглят заявените от тях количества. 

Това съобщиха от ръководството на компанията в опровержение на твърденията на Илия Проданов, председател на Съюза н зърнопроизводителите „Маркели“ –Карнобат, оповестени в БНР и цитирани от Agri.bg, че заводът все още не работи. 

Проблемите с високите цени и трудното снабдяване на фермерите с торове е една от водещите теми в земеделието в последните месеци. 

"От „Неохим“ АД се надяват името на дружеството да не се използва спекулативно занапред. Това е поредната информация с невярно съдържание, в която се засяга дейността на компанията. Публикациите, които не са проверени, не би следвало да намират място в медия, която държи на репутацията си, убедени са от ръководството. А и така повелява Етичния кодекс на българските медии /т.1, подточка 1.1.1 „Ще предоставяме на обществото точна и проверена информация и няма преднамерено да скриваме или изопачаваме факти.“.
От мениджмънта на торовия производител изразиха надежда, че следващият път медиите ще потърсят и тяхната гледна точка при публикуването на информации, свързани с името и дейността на „Неохим“ АД", се казва в писмо от компанията до Agri.bg.