Химическият завод в Димитровград „Неохим“ АД поиска среща с новото ръководство на „Булгаргаз“ ЕАД. Идеята е да се обсъди как може да бъде обезпечена дейността на компанията, за да бъдат осигурени необходимите за българските производители минерални торове за пролетната кампания на полето.

Гласувайте: Нужни ли са повече пари по Ковид мярката и de minimis?

Предстои да бъдат обсъдени гаранциите за това „Булгаргаз“ да остане публичен обществен доставчик на природен газ за индустриалните потребители в страната. Това е особено важно на фона на задълбочаващия се конфликт между Украйна и Русия и високите европейски цени на синьото гориво.

От мениджмънта на торовия производител уточниха, че едва след срещата ще могат да кажат дали ще продължат да работят и през април. Те обаче не скриха притеснението си от заявката на „Булгаргаз“ за повишаване на цените на природния газ за април спрямо февруари.

В края на миналата година дружеството въведе нова двустепенна система на управление, при която то се управлява от Управителен съвет под контрола на Надзорен съвет. За изпълнителни директори бяха избрани Стефан Димитров и Мирослав Димитров.