Държавната фирма „Напоителни системи“ приключиха корекциите на коритото на река Чая в района на село Катуница за защита на къщите и земеделските земи от наводнения.
 
 
Извършените досега дейности са на стойност близо 300 хил. лв., съобщи БНТ. Очаква се проектът да бъде завършен напълно до началото на активното пролетно снеготопене.
 
„Изправихме коритото на реката, възстановихме заливаемата тераса, направихме надлъжностно заскаляване, за да се намали агресията на водата към бреговете, укрепихме самия бряг, трамбовахме го. Сега чакаме по-добро време, за да може да възстановим парапета, така че да бъде прегледан и да издадем обекта“, каза Петко Димов, директор на „Напоителни системи“ - Пловдив.
 
Кметът на Катуница Красимир Юруков допълни, че работата на „Напоителни системи“ на обекта продължава повече от месец, като остава само да се довърши подпорната стена. Реката вече е почистена и тече в своето естествено русло. Оформени са заливните площи, така че прииждащите води да не увреждат близките земеделски земи.