Млада жена от северноирландския град Арма съчетава работата си като фармацевт с отглеждането на стадо от над 60 говеда с баща си. Тя решава да създаде колекция от коледни картички, за да събере средства за Въздушната спешна помощ на Северна Ирландия, информира Agriland.

Фермерът-милионер, който ръчно събира готовата реколта

30-годишната Рут Паркс, която е активна в социалните мрежи, споделя, че иска да направи нещо полезно, за да подкрепи работата на Въздушната спешна помощ.

Имаше седмица, преди няколко месеца, когато сякаш в социалните мрежи нямаше нищо друго, освен фермерски инциденти. Някой или претърпяваше инцидент и беше наранен, или умираше, допълва Паркс.

Въздушната спешна помощ на Северна Ирландия се отзоваваше при всеки случай. Това ме накара да помисля какво мога да направя, за да събера средства за благотвориност. Тази служба е жизненоважна в земеделските райони, казва младата жена.

Докато проучва статистиката за работата на службата и ролята й за фермерите, тя установява, че всяка седмица се регистрира поне по един инцидент във ферма.

Това представлява средно почти 10% от всички обаждания към Въздушната спешна помощ, включително инциденти, свързани със земеделска техника, падания от високо, затъвания и животни. В сектора нередки са и катастрофите между трактори и други агромашини.

През 2004 г. баща ми падна от стълба в краварника. Той ремонтираше нещо и се подхлъзна на стълбата. Счупи си няколко ребра и лакътя, спомня си Паркс.

Трябваше да извади със зъби телефона от джоба си, за да се обади за помощ. Можеше и да е по-зле. Имаше късмет този ден да оцелее и да разкаже случилото се. Не са много тези като него. Ако тогава имаше Въздушна спешна помощ, без съмнения щяхме да я използваме, допълва тя.

Фермерски коледни картички

За да функционира, Въздушната спешна помощ има нужда от 2 милиона паунда на година.

Помислих какво може да се направи и реших да правя картички с фермерски мотиви. Смятам, че има свободна ниша за тях, защото фермерите са онези, които ни осигуряват храна на коледната трапеза, казва Паркс.

Те са онези, които работят дълги часове всеки ден, за да осигурят качество “От фермата до трапезата”, допълва тя.

Паркс не може да рисува, затова се обръща към Лорън Бътър Арт, която има таланта да рисува завладяващо земеделската тематика.

Разказах й идеите си за картички и тя ги нарисува по перфектен начин. Моята любима картичка е малкият трактор Massey Ferguson 35. Тя е базирана на трактора на моя дядо, казва Рут.

Дядо й починал през 2003 г., но продължава да бъде вдъхновение в живота й. От него е наследила любовта към селската къща и природните пейзажи.

На картичките може да видите как фермер храни кравите си по Коледа. Фермерите нямат почивен ден на Коледа. Техните животните трябва да бъдат нахранени и издоени. Те ще се нахранят преди него.

Картичките се продават за 5 паунда. Опаковката съдържа 5 броя с различен дизайн.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Как изглеждат играчките на фермерската елха?

Десетки трактори светят като коледни елхи

Фермер отглежда зеленчуци с коледни песни