Когато прилагате торене с една норма, рискувате да: 

- Подадете прекомерно количество тор в някои области и да предизвикате преторяване на културата, което ще доведе до редица неприятности. 

- Да не подадете достатъчно количество тор и да пропуснете потенциала за добив в други области и недостигане оптималният и желан добив.

Подобрете добива с Atfarm от Yara с лесно и прецизно прилагане на азот 

Atfarm е инструмент за прецизно земеделие от Yara. Можете лесно да го използвате от вашия компютър или смартфон. Препоръките от Atfarm винаги са специфични за полето и се основават на биомасата и усвояването на азот от вашата култура. 

Възползвайте се максимално от сателитната технология за променливо торене, както и от N-Tester BT, като ги комбинирате заедно. 

Как N-Tester BT и VRA могат да бъдат от полза за вашите полета? 

-  Получавате до 7% повече добив;
-  Средно с 12 % подобрена жътва;
-  Подобрено качество на зърното и съдържание на протеин.

Какво представлява N-Tester BT? 

N-Tester BT е устройство, което има силно въздействие върху вземането на правилни решения.

След като измерите последният напълно развит лист на 30 растения на полето, получавате препоръка за норма на азот, съобразена с реалните нужди на вашата култура. Необходимо е пшеницата да е навлязла във фаза удължаване на стъбло и преди измерване да се съобразят няколко фактора, а именно: 

- Валежи – не се препоръчва да се правят измервания непосредствено след валеж. Измерването трябва да се осъществи поне 24 часа след дъжда. 

- Засушаване – Не се препоръчва да се правят измервания по време на засушаване. В този период, растенията не усвояват азот и препоръката ще е невалидна.

- Дефицит на Сяра – трябва да се уверите, че в полето не се наблюдава серен дефицит. Това би изменило стойността на N-tester BT. Останалите хранителни елементи не влияят на измерванията.

Какво представлява прилагането на азот с променлива норма? 

Прилагането на азот с променлива норма (VRA) използва усъвършенствана сателитна технология за работа на вашите полета. VRA на Atfarm планира и предлага променлива азотна норма, която съответства на естествената променливост на вашето поле, базирана на биомасата. 

Получете най-добрите резултати от съвместното използване на VRA и N-Tester

1.    Получете препоръка за норма на азота с помощта на N-Tester BT 
2.    Използвайте тази препоръка при създаването на картата на VRA 
3.    Прилагайте торове в съответствие с картата VRA 
 
Възползвайте се максимално от лесното и прецизно земеделие на Atfarm, комбинирайки N-Tester BT и VRA.

https://www.at.farm/bg/