Наскоро отвори врати и вече пълноценно работи за своите клиенти – земеделски производители и фермери, новият агроцентър на Оптиком ООД в Монтана, обслужващ клиенти в Северозападна България. 
 
Първата копка бе направена през май 2014, като фирмата бе първият инвеститор на територията на Технологичен парк, Монтана. Новата сграда е разположена на ключово място - на пътя от Монтана за Лом и в съседство с наскоро откритото ново трасе на главен път Е-79. Официалното откриване ще бъде на 12 май 2016.
 
 
На собствен парцел от 7 и половина декара е вече изграден новия агроцентър с модерно оборудване, а общата стойност на инвестицията е в размер на над 2 милиона лева. Общата застроена площ е 1200 кв.м. Центърът разполага със съвременен сервиз за ремонт, обслужване и поддръжка на трактори и земеделска техника, в който работят  високо-квалифицирани специалисти и се извършват гаранционни и извънгаранционни сервизни дейности.
 
 
Базата разполага и с отлично зареден магазин и склад за резервни части, консумативи и смазочни материали за селскостопанска техника. Клиентите на Оптиком ще намерят на място над 3000 артикула резервни части както за техниката, предлагана от фирмата – JCB, Landini, McCormick, така и за други популярни марки трактори и инвентар. Предлагат се оригинални висококачествени масла и смазочни материали. 

 
Екипът на новия център засега е от седем служители, включително един сервизен инженер и трима сервизни специалисти и се ръководи от Алексей Върбанов. Базата има удобен достъп за инвалиди и разполага с конферентна зала за обучения и срещи с клиенти, а административните офиси са светли, просторни и удобни. 
 
Фермери и земеделски стопани от района могат да избират модерна и високо-производителна техника за своите стопанства, като на терена на базата са изложени трактори Landini, McCormick и JCB, товарачи JCB, прикачен инвентар Monosem, Sullky, Ovlac, Kuhn, Nobili, Rinieri и др. 
 
 
Екипът на Оптиком очаква своите клиенти от Северозападна България в новия си дом и е готов да ги посрещне с изгодни предложения за машини на изплащане без оскъпяване и индивидуални решения.