Клиентите на Женски пазар вече могат да поръчват и онлайн. Най-старото и най-посещавано тържище в столицата се радва на електронната платформа за онлайн доставки www.e-pazar.bg.

Повече дистрибуция и онлайн поръчки за сметка на физически магазин

Само с един клик клиентите могат да поръчат за вкъщи качествени храни, плодове и зеленчуци от български производители.

„Целта на проекта е да дадем възможност на младите работещи хора, които нямат време да дойдат до пазара и да пазаруват в реално време, но искат да консумират качествени български храни и то на конкурентни цени, да могат да го направят дистанционно“, обясняват организаторите. 

Близо 50 български производители предлагат своята продукция на Женски пазар целогодишно. На този етап обаче седем са българските индивидуални производители на плодове и зеленчуци от Женски пазар, както и един кооператив, които са се включили в онлайн магазина на пазара. Те продават дистанционно пресни краставици, домати, картофи, лук, зеле, моркови, боб, чушки, тиквички, лук, малини, къпини, ягоди, касис и др. 

Дистанционно могат да се купят още домашно краве масло, кисело мляко, овче, краве, биволско, козе сирене, кашкавал, извара. Предлагат се също месо и месни деликатеси, като пастърма, луканка, суджук. Онлайн могат да се поръчат дори разсад за плодове и зеленчуци, вино, тахан, лютеница, домашно масло.

„Скоро в електронната платформа ще може да се поръчват и микро растения, както и още много био и фермерски продукти“, допълни Драгомир Димитров, изпълнителен директор на общинското дружество, което стопанисва и управлява пазара.

Доставките се извършват на територията на град София на стандартната цена до адрес на клиента. Има два часови диапазона за доставки – от 11:00 часа до 13:00 часа и от 17:00 часа до 19:00 часа. Те ще се правят само в рамките на работната седмица. На този етап ще може да се плаща чрез наложен платеж при доставката, но в най-скоро време ще има възможност това да се прави и по банков път, уточняват организаторите.