В периода 24 до 31 март Оперативна група „Знание, опит и предприемачество“, изпълняваща проект „Децентрализирана интелигентна система за проследяване на произхода и качеството на произведените стоки (продукти)“, ще проведе общо 17 еднодневни семинара в различни области в страната.

Програма на събитието

Семинарите са  част от  поредица информационни събития за възможностите и ползите от прилагането на блокчейн технологията и резултатите от прилагането им при производство на земеделска продукция.

По време на събитията участниците ще бъдат информирани относно ползите от използването на блокчейн технологиите в земеделското производство и ще им бъде представен софтуера за проследявене на произхода и качеството на произведените стоки (продукти).

Освен това ще бъде представено и стопанството на Виктор Асенов, който е един от ключовите участници в проекта, както и самия проект на  оперативната група, който е финансиран със средства по подмярка 16.1. „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на ЕПИ“, мярка 16 „Сътрудничество“ от ПРСР 2014-2020 г.

Областите, в които ще бъдат проведени срещите са София, Благоевград, Русе, Добрич, Варна, Враца, Велико Търново, Пловдив, Пазарджик, Бургас, Хасково, Кърджали, Сливен, Стара Загора, Габрово, Ловеч, Шумен.

Събитието е част от поредица информационни събития за възможностите и ползите от прилагането на блокчейн технологията и резултатите от прилагането им при производство на зеленчуци.

 

Публикацията е част от Оперативна група „Знание, опит и предприемачество“, изпълняваща проект „Децентрализирана интелигентна система за проследяване на произхода и качеството на произведените стоки (продукти)“, финансиран по подмярка 16.1 „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на ЕПИ“ от ПРСР 2014-2020