Темата „Oтглеждане на пчелните семейства при различните системи кошери. Oсобености при пролетното подхранване на пчелните семейства“ ще бъде представена на информационен семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) - Велико Търново и Институт по животновъдни науки (ИЖН) - Костинброд.

Гласувайте: Планирате ли да използвате по-малко химически торове тази година?

Събитието ще се проведе от 10:00 часа на 15 април, петък, в град  Велико Търново, ул. „Цар Тодор Светослав“ № 15 - залата на хотел „Алегро”.

„Участниците ще се запознаят със спецификата на пролетното подхранване при пчелните семейства и с подготовката на пчелните семейства за главната паша. Ще бъдат представени основните изисквания при отглеждането на пчелните семейства при различните системи кошери”, съобщават организаторите.

Във втората част на семинара ще бъде обърнато внимание и на възможностите за подпомагане на малките земеделски стопанства по подмярка 2.1.2 "Консултантски услуги за малки земеделски стопанства" по мярка 2 "Консултантски услуги, услуги по управление на стопанството и услуги по заместване в стопанството" от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Програма и покана за събитието може да видите тук.