„Интегрирано управление на вредителите и фитосанитарен контрол“ е темата на информационен семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ - Враца) и Българска агенция по безопасност на храните (ОДБХ - Враца), който ще се проведе на 3 септември, петък.

Готови ли сте за проверки на пасищата?

Събитието за заинтересовани фермери ще започне от 10:00 часа на бул. „Христо Ботев" № 78, залата на ТОО – Враца. Участието в информационния семинар е безплатно, не е необходима предварителна регистрация.

„Участниците ще се запознаят със същността и изискванията на интегрираното управление на вредителите и прилагането им, с нормативната уредба за интегрирано производство на растения и растителни продукти и контрола върху интегрираното производство, както и с оповестяването на планираните растителнозащитни мероприятия в системата Електронна платформа за оповестяване на растителнозащитни дейности (ЕПОРД) за опазване на пчелите от отравяне”, съобщават организаторите.

Присъстващите ще бъдат запознати и с очакваните промени в условията за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г. за прием на проектни предложения през 2021 г.

Програма и покана за събитието може да видите тук.