През следващите три дни, до 30 май, фестивалът „Ден на полето” събира земеделски производители от цялата страна в град Българово. Организатори са „Добруджански съюз на зърнопроизводителите“, „Съюз на зърнопроизводителите „Маркели“ и “Съюз на зърнопроизводителите от Бургаска област”.

През последните години събитието се превърна в емблематично за Добруджанския край. Тази година то се разраства и стига до област Бургас с демо платформа – пшеница и ечемик. 

Акценти на събитието са дигитализацията в земеделието и предстоящата жътвена кампания. Запознайте се с цялата програма на фестивала. 

Фермерите ще имат възможност за обсъждане на важни теми в сектора на земеделието и представяне на нови технологии и продукти, като вторият ден на събитието ще бъде изцяло посветен на темата „AgroHub.BG в полза на зърнопроизводителите“, с участието на експертите и партньорите ни от Европейския цифров иновационен хъб AgroHub.BG.

23 компании са участници на изданието на фестивала: BASF, Syngenta, Rapool, Пестицид, Lidea, СК Садово, Лидер Консултинг, KWS, ЕКОФОЛ, Timac Agro, Темпекс, Иновекс, НИК, Plant’s Soul, Österreichische Hagelversicherung (Agriculture Insurance Company), GrainStore, Евро Ферт, Велес-Агро, UPL, Meteobot, SmartAgro Bulgaria, Balea, Лумбреко.

Официални гости на събитието са: Ива Иванова – изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“, Иван Капитанов – заместник-министър на земеделието и храните, проф. д.н. Мария Нейкова – областен управител на община Бургас, Станимир Апостолов заместник-кмет на община Бургас, Константин Щерионов – кмет на град Българово, Жельо Вардунски – кмет на община Камено, Радослав  Балтаджиев – председател на Общински съвет – Камено.

Следващото издание на Ден на полето е в село Попгригорово от 23 до 25 юли 2024 г.