Експерти от земеделското ведомство ще разясняват пред фермерите новите условия за кампанията по директни плащания
Земеделското министерство ще стартира в началото на февруари своите традиционни информационни срещи за Кампания 2020 за директни плащания. 

Най-накрая дъжд, но отново без стопанско значение


Срещите със земеделските стопани ще се проведат във всички областни градове на страната. На всяка от тях ще присъства представител на ръководството на земеделското министерство и екип от експерти. 


Дискутираните теми ще бъдат свързани с новите моменти в условията по схемите за директни плащания и подаването на заявления. Ще се обсъждат предстоящите приеми по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) през 2020 г., както и актуални въпроси по държавните помощи. Стопаните ще бъдат запознати с новите моменти в законодателството в сектор „Животновъдство“ и с преговорния процес на ниво ЕС за Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г.

 

ВИЖТЕ ГРАФИКА ТУК


Първите срещи започват още на 7 февруари в Плевен и Варна. Оттам експертите пътуват за Добрич, Сливен и Ямбол на 10 февруари


Информационните срещи продължават в Силистра, Бургас и Стара Загора на 11 февруари. А след тях се нареждат Шумен, Търговище, Хасково и Кърджали на 12 февруари.


Според графика на ведомството, на 13 февруари, информационни срещи ще се проведат с фермерите от Разград, Русе и Смолян. 
След кратка пауза информационната кампания продължава на 17 февруари във Видин и Благоевград. А на 18 февруари - в Монтана, Враца и Кюстендил. 


На 19 февруари експертите ще посетят Велико Търново и Перник. А на следващия ден - 20 февруари, те ще бъдат в Ловеч, Габрово, Пловдив и Пазарджик. Информационната кампания приключва на 21 февруари, когато последната среща ще се състои в София.

 

Следете темата и на cap4us.agri.bg.