С началото на розобера и на черешобера в Пловдивско стартира специализирана охранителна и превантивна полицейска операция, информира регионалната медия "Марица".

Субсидии за розите: Производителите ще бъдат компенсирани по мярка Covid-19

Полицейски екипи ще дежурят непрекъснато, включително и в тъмната част на денонощието, за да се гарантира спокойното прибиране на реколтата.

Охранителните мероприятия ще продължат до пълното прибиране на цялата селскостопанска продукция, информират властите.

Маршрутите за изпълнение на надзора ще бъдат съгласувани с местната власт. Ежедневни обходи ще има в районите с розови и черешови насаждения, при пунктовете за изкупуване на реколта и тези за наемане на работна ръка.

Засилено присъствие на униформени ще има дори в отдалечените места. 

Целта е да се подпомогне местната власт при опазването на селскостопанската продукция от престъпни посегателства.

Набелязани са и съвместни мерки за обмен на информация с частните охранителни фирми, звената за самоохрана, както и с кметовете на населени места. Проведени са срещи с председатели на земеделски кооперации и представители на местната власт за надеждна охрана на складовите бази за съхраняване на селскостопанска продукция. 

Полските пазачи ще получат специални инструкции за координиране на действията с полицията.

При прибиране на реколтата и транспортирането са предвидени специализирани полицейски операции, които да ограничават рисковете от пътнотранспортни произшествия и инциденти с неукрепени товари. Такива операции ще се провеждат и с цел пресичането на кражби на животни и продукция.
 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Реколта 2020: Жандармерия гони крадците

Георги Василев: Чувстваме се онеправдани от вноса

Производители: Искаме по-ниско ДДС