Джуниър Ачийвмънт България стартира второто издание на Future Agro Challengе – световният шампионат за иноватори, мечтатели и лидери, които желаят да променят ежедневния ни живот чрез земеделието и храната. Във второто издание на състезанието отново се очаква да се включат над 25 държави от цял свят, като крайния срок за кандидатстване тази година е 30 юни 2015 г.
 
Инициативата се провежда с подкрепата на Владимир Уручев, член на Европейския парламент и член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони (AGRI). Официален партаьор на инициативата е Министерство на земеделието и храните.
 
Future Agro Challenge има за цел да подпомогне и финансира компании с оригинални, творчески, практически приложими и екологично съобразни идеи, които дават иновативни решения на належащите икономически и екологични проблеми, свързани със селскостопанския сектор. До 30 юни българските агро предприемачи със стартиращ бизнес или идея за такъв ще могат да се включат в състезанието и да кандидатстват със своята иновативна идея.
 
Кандидатите, които подадат кандидатури, отговарящи на критериите за кандидатстване, ще бъдат поканени на специалното събитие, което ще организираме на 10 юли 2015 г. в София. Екипът ни работи в създаването на мрежа от ментори и партньорски институции, които да окажат подкрепа на участниците в процеса на кандидатстването, разработването и презентирането на идеите на сцена.
 
Авторите на най-добрите проекти ще посетят Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата Владимир Уручев и ще се запознаят на място с работата на Комисията по земеделие и развитие на селските райони (AGRI).
 
Победителят в състезанието на национално ниво ще представи страната ни на финалите в гръцката столица Атина, където ще получи популярност и шанс за намиране на инвеститор. Международният победител в Атина ще бъде отличен с титлата “Най-добрият агро иноватор за годината” и ще получи международно медийно отразяване, с което гарантирано ще достигне до широка аудитория. Скоро организаторите ще обявят и допълнителни ресурси, които ще подпомогнат спечелилия стартиращ бизнес да развие и разшири дейността си.
 
 
Информация за Future Agro Challenge
 
Future Agro Challenge се провежда в над 25 държави и е част от глобалната ежегодна инициатива Световна седмица по предприемачество (Global Entrepreneurship Week). На международно ниво организатор е гръцката Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC). Домакин и организатор на състезанието у нас е Джуниър Ачийвмънт България.
 
Подробна информация за състезанието, категориите, в които може да участвате, както и информация за процеса на кандидатстване и критериите за оценка може да откриете тук - Future Agro Challenge.
 
Важни дати и срокове, свързани със състезанието за 2015
 
30 юни 2015 Краен срок за кандидатстване
 
10 юли 2015 Провеждане на национален етап на състезанието (София)
 
14 юли 2015 Обявяване на победителите на национално ниво от всички държави-участнички
 
14 – 20 септември Състезание за награда в областта на Социалните мрежи
 
2 – 4 октомври Финал на Future Agro Challenge в Атина, Гърция
 
 
За повече информация:
 
Светослава Стоянова 
+359 879 63 56 90
 
 Моника Илиева
 +359 896 786 796
 
 Йоана Илиева
+32 2 28 47 145
 
 
 
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!