В края на миналата година руската компания Rostselmash представи най-новия си трактор - модела RSM 1370, който е с номинална мощност 366 к.с. Полевите тестове на по-малкия му брат RSM 1290 с 291 к.с. току-що започнаха, информира Farmer.pl.

100 трактора, моля!

И двата модела са представители на най-новата серия RSM 1000, която в момента се пуска в производство от руския производител на машини от Ростов на Дон. По план тази продуктова линия трябва да се състои от 5 модела: RSM 1270, 1290, 1310, 1350 и 1370.

Новите трактори са базирани на машини на канадската компания Versatile, която руснаците притежават от 2007 г. За да бъдем точни, тази година Rostselmash бе закупен от Buhler Industries, която включва марката Versatile.

Тракторът Rostselmash RSM 1290 е първият предпроизводствен модел, който е изпратен за тестване от Федералната бюджетна институция "Държавна станция за изпитване на машини на Централен Черноземски регион" в района на Курск. Наскоро (както и в други руски съоръжения от този тип) там бе изградена модерна писта за изпитване, където може да се проверят сцеплението, спирачките, ефективността на осветлението, както и общата здравина и издръжливост на тестваните машини.

Вторият екземпляр на трактора Rostselmash RSM 1290 ще бъде изпратен за тест по време на пролетните обработки в споменатия регион Курск. Според запознати машините ще влязат в серийно производство в началото на 2022 г.

Какво знаем накратко за Rostselmash RSM 1290?

Тракторът е с модерен дизайн и се задвижва от двигател с мощност 291 к.с., съчетан с трансмисия Powershift, ефективна хидравлика при 284 л/мин. Товароподемността на задната триточкова тяга е почти 8 тона.

По желание на клиента тракторът може да бъде допълнително окомплектован. Удобната кабина с много добра видимост е модерно оборудвана с два цветни дисплей, подлакътник с джойстик и соленоидни клапани.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Изобретиха челен товарач с "прозрачна" кофа

AgriTech Market:  Пазарът на техника зад граница

Най-мощните трактори в света