Вчера започна изложението SIMA. То се провежда във френската столица Париж за 77-и път.  На 25 февруари стартира 54-ото издание на SIA- Международен салон на земеделието. 
 
 
В периода от 26 февруари до 2 март на SIMA 1 780 изложители от 42 държави ще покажат най-новите и впечатляващи продукти - земеделска техника, животни, технологии за устойчиво производство на енергия. Очаква се в изложбения парк Норд-Вилпент да пристигнат над 240 000 посетители от 142 държави.
 
SIMA е предназначено за земеделски бизнеси с всякакви мащаби и през годините се е наложило като един от най-важните в света международни събития в тази сфера.
Общо 13 селскостопански сектора ще бъдат представени, като се започне от техника за жътва, обработка на почвата, напояване, растителна защита, горска техника, биогаз инсталации, техника за доене и размножаване, складови съоръжения и др.
 
 
По същото време със SIMA ще се проведе и изложението SIMAGENA, което е специализирано за животновъдния сектор. На него ще се представят 200 компании от Европа, които ще представят 8 месни породи и 3 млечни породи.
 
Входният билет за изложението струва 28 евро, ако се закупи онлайн и 38 евро на касите на изложбения център. Студентите могат да резервират онлайн за 20 евро, но няма отстъпка, ако изберат да купят билета си на касите и тогава ще платят 38 евро. За деца и групи посетители няма специални отстъпки.
 
 
Тази година изложбените зали на SIA са отворени от 25 февруари до 5 март 2017 г. в Paris Expo Porte de Versailles в Париж.
Всяка година изложението привлича около 700 000 посетители. Освен парижани, към него проявяват интерес фермери, експерти и хора с технически професии.
 
Тазгодишното мото на изложението ще бъде „Фермерството: страст, множество амбиции“. „Това е възможност да засегнем и по-странични страни на сектора, като обучение, експертност, професионално образование, иновации и други.“, каза Жан-Люк Пулен, директор на Националния център за промоции на земеделските стоки и на изложението. Освен постиженията в животновъдния сектор ще бъдат показани кулинарни продукти, земеделски култури, услуги и възможности за обучение.
 
 
Генерална дирекция „Земеделие“ на Европейската комисия ще присъства на изложението с щанд, на който ще покаже добавената стойност на европейското земеделие чрез основната тема, с която привлича вниманието на всички изложения през тази година, а именно „От фермата до вилицата, устойчиво земеделие за нашето бъдеще“.
 
Щанд на изложението има и българското министерство на земеделието и храните. 
Цената на билета е 14 евро, за деца от 6 до 12 години и студенти 7 евро. За групи от 15 до 49 души цената е 12 евро на човек, за над 50 души стойността е 11 евро на човек.