Петата Национална среща на земеделските производители в България ще протече под мотото „10 години членство на България в ЕС“. Това стана ясно след редовното заседание на УС на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), което се състоя на 29 септември 2017 г. На срещата, освен членовете на Управителния съвет, участие взеха и някои от най-активните членове на сдружението.
 
Основен акцент на провелото се заседание бе предстоящото пето, юбилейно издание на Националната среща на земеделските производители, която АЗПБ успешно организира и реализира. Срещата ще се проведе на 8 и 9 февруари 2017 г., а мястото по традиция е хотел „Адмирал“, Златни пясъци. Регистрацията за участие вече е открита и всеки желаещ може да заяви своето присъствие. 
 
Очаква се на срещата наред с представителите на държавната администрация да бъдат поканени и гости от европейски и международни институции. Освен традиционно присъстващите в програмата актуални теми като предстоящата Кампания по директни плащания 2017г., новости в схеми и мерки за подпомагане и др., фокус ще бъде поставен и на темите: „ОСП след 2020г.“ и „Кодекс на поземлени отношения“.
 
Поради изтичане мандата на г-н Венцислав Върбанов като председател на УС, Управителният съвет взе решение за свикване на Общо събрание за избор на нов председател на АЗПБ, което да бъде проведено на 6 февруари 2017 г.