Днес бе открито изложението „Пчеломания“, което се провежда за 15-и път в  Добрич и ще продължи до неделя – 25 март. За пореден път пчеларите от областта могат да обменят опит да купят директно от производител нужните им консумативи и инвентар.
 
 
На изложението има и щандове, на които пчелари продават мед и пчелни продукти от реколта’2017 г., съобщи dobrich.utre.bg. Тази година съорганизатор на изложението е добричкото сдружение „Пчела 1946“, които също се представят със свой щанд.
 
Кметът на Добрич Йордан Йорданов пожела на пчеларите успешна стопанска година. Гост на откриването бе и директорът на Областна дирекция „Земеделие, храни и гори“, която поздрави пчеларите и изложителите от името на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. 
 
„Пчеларството е един от устойчивите сектори и в настоящия тригодишен период на националната програма за подпомагане на пчеларите са предвидени по над 4 млн. и 700 000 лв. за всяка от годините“, се казва в поздравителния адрес на министър Порожанов, като бе посочено, че общо за 2017 г. на сектора са предоставени над 6 600 000 лв.