Откакто на 11 май проф. Христо Бозуков за втори път застана начело на служебното министерство на земеделието, много имена се спрягаха като негови заместници. От сигурни източници Агри.БГ научи потенциалните приемници на досегашните проф. Янко Иванов и Лозана Василева.

Министерството: Няма да има удължаване на кампанията

На мястото на проф. Иванов като земеделски зам.-министър с ресор „Животновъдство“ се гласи доц. д-р Крум Недялков – зам.-декан на Ветеринарномедицинския факултет.

Очаква се Георги Събев да поеме щафетата от Лозана Василева. Събев е съветник по земеделските въпроси в Европейския парламент. Завършил е „Международен бизнес“ във Финландия. Владее английски, немски, нидерландски, фински, руски, хърватски, френски и ползва шведски език.

Светла Бъчварова, Емил Дърев и Явор Гечев са вероятните трима съветници на служебния земеделски министър.

Емил Дърев - консултант по европроекти и бивш зам.-директор на ДФЗ, помагаше на министър Бозуков по въпросите за ПРСР и в първия му служебен мандат. 

Бъчварова пък беше зам.-министър на земеделието в правителството на Сергей Станишев и председател на парламентарната Комисия по земеделие. 

Явор Гечев е бивш зам.-министър на земеделието при Пламен Орешарски и понастоящем председател на Национален съюз на земеделските кооперации в България.

За постове в земеделското министерство бяха споменавани още имената на Момчил Неков – бивш евродепутат, и Георги Желязков – зам.-министър на земеделието в първия служебен екип на проф. Бозуков.