Зам.-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов прогнозира трудна жътва, предвид на валежите и многото градушки тази година в почти всички части на страната, вследствие на което част от посевите са полегнали, на много места зърнените култури са пострадали и от различни заболявания.

 

По думите на Абазов проблемът с ваучерите за гориво с намален акциз през тази година е било породен от липсата на точни указания за прилагането на схемата. Абазов заяви пред земеделски производители, че до началото на масовата жътва проблемът с ваучерите за гориво ще бъде решен.

 

По думите му след проведените срещи с Министерството на финансите вече има постигнато решение за методиката, а указанията за прилагането на схемата са изпратени до всички бензиностанции в страната.

 

Фермер.БГ припомня, че преди месец от Министерството на земеделието и храните (МЗХ) информираха, че се сформира комисия, която до края на месец юни да състави нова методика за получаване на акциз за горива за 2015 г.

 

Новата методика трябва да облекчи най-вече животновъдите и интензивните производства като зеленчукопроизводството и овощарството.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!