На 12 февруари, сряда ще се проведе Кръгла маса за обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на закона за стоковите борси и тържищата, съобщава Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

На обсъждането ще бъдат поканени вицепремиерът Даниела Бобева, министърът на икономиката и енергетиката, министърът на земеделието и храните, изпълнителният директор на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) и председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП). Ще присъстват също делови лица, ангажирани в бранша, така и експерти, научни работници, журналисти и всички, които проявяват интерес.

Инициативата за кръглата маса е по повод публикувания за обществено обсъждане на сайта на Министерството на икономиката и енергетиката - Законопроект за изменение и допълнение на закона за стоковите борси и тържищата.

По-рано представители от бранша на стоковите борси и тържища се срещнаха с председателя на БТПП Цветан Симеонов. На срещата присъстваха Васил Симов - председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на Софийска стокова борса, доц. д-р Симеон Елазаров - член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Софийска стокова борса, Едуард Стойчев - председател на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата.
 
Кръглата маса ще се проведе на 12 февруари 2014 г. от 10:00 часа в БТПП (зала А). В същия ден е предвидена и пресконференция от 11:30 часа в зала Б.

Законопроект за изменение и допълнение на закона за стоковите борси и тържищата
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!