Камелия Георгиева получи стипендията „Иван Генчев Танев“, учредена от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) за студенти от Аграрния университет под тепетата. Награждаването стана по време на Седмия национален агросеминар на асоциацията, който се проведе в Пловдив. Миналогодишната победителка в конкурса беше Пресиана Русева.
 
 
„Видях обява за стипендията в сайта на Аграрния университет в Пловдив. Оказа се, че отговарям на изискванията и набързо събрах документите“, разказа Камелия пред Фермер.БГ.
 
Тя е завършила бакалавърската си степен в специалност „Лозаро-градинарство“, а след това решила за учи и магистратура, този път в специалност „Растителна защита“. Именно за магистърската степен НАЗ дава едногодишна стипендия. 
 
„Имам интерес от доста време в областта на земеделието. В магистърската програма има много интересни и нови неща като биологична растителна защита, борба с неприятели в оранжерийни условия по изцяло биологични методи и възможността въобще да отпадне химичната борба“, каза Георгиева. 
 
 
Тя обобщи, че стипендията на НАЗ е прекрасна инициатива, която дава възможност на млади хора да се развиват в областта на земеделието. 
„Това е насърчаваме да се развиваме и да имаме по-добра професионална подготовка. Да учим повече, да знаем повече и да можем повече. Повече специалисти на пазара винаги е по-добре“, добави Камелия.