Земеделието не става по интернет, иска да пипнеш, да видиш новите технологии, новите достижения и да обмениш практики с колегите си. Това каза служебният министър на земеделието Явор Гечев по време на откриването на трийсет и първото издание на специализираната изложба за селско стопанство АГРА 2023.

Всичко за Кампания 2023 

“Европейската политика пак е пред промяна и тези постижения няма да можем да ги направим без всички неща, които са изложени тук”, отбеляза Гечев. 

Ръст на участниците и изложбените площи с 35%, мащабно представяне на разнообразна техника - с това се похвалиха организаторите от Международния панаир в Пловдив.

АГРА 2023 е най-силното издание на изложбата от 2010-а година насам, се похвалиха от Панаира. 

Съорганизатор на изложението за втора поредна година е Асоциацията на производителите и вносителите на агротехника и технологии в България АГРОТЕХ.

Нейният председател Николай Митев разказа повече. 

“Работихме усилено през тази година. Търсили сме връзката между почвата и трапезата - един от слоганите на АГРА. В тази връзка тази година организирахме Street Food Fest - храна, приготвена по съвременен начин с български продукти, заедно с интересна програма за посетителите”, каза Митев. 

Изложението АГРА 2023 продължава до 25 февруари с интересни предложения за земеделците, включващи и любопитна съпътстваща програма от конференции, семинари и дискусии.