Познавам законопроекта. Субсидите не се облагаха с данъци навремето. Има различни модели в Европа. Единият е, когато дадеш субсидиите, не веднага да ги заприходяваш като приход, а да ги оставих една година да формират някакъв търговски оборот и тогава да отидат в данъчната система.

Ще я бъде ли мечтата на фермерите - субсидии без данъци

Така служебният министър на земеделието Явор Гечев коментира законодателните промени, които инициираха народни представители в последните дни за облекчаване на земеделските производители с отпадане на облагането на субсидиите до 100 000 лв. с данъци. 

“В България има един значителен проблем, който се засилва с политическата нестабилност. Ние се опитваме всичко да го правим на парче - тук да направим кръпка с малка данъчна промяна, тук да направим друго. Липсват ми националните, тежките политики като законодателен пакет”, каза Гечев пред Нова тв. 

По думите му в страната ни има нужда от сериозни законодателни промени.

“Ние не сме адекватни на редица неща, които се прилагат в Европа. Но, за съжаление, това е единственото нещо, което един служебен министър не може да прави. Ще участвам в дебата в каквото и да е качество по отношение на законодателство в цялостния му аспект, в цялостна реформа. Това ни е необходимо”, добави служебният министър.