"Преди часове научих, че на заседание на Управителния съвет (УС) на Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция (ДФЗ-РА) е било взето решение да бъда определен за и.д. изпълнителен директор на структурата", заяви Явор Гечев, цитиран от БГНЕС. Гечев пояснява, че на 9 юли със заповед на министър Димитър Греков бях отстранен като член на УС на ДФЗ-РА.

 

Научих за отстраняването ми минути преди заседание на УС. На следващия ден заминах на служебна командировка в Добрич, подписана от министъра на земеделието. "До този момент не съм давал съгласието си да бъда избиран за и.д. изпълнителен директор на ДФЗ-РА, още повече, че съвместяването на двете длъжности - зам.-министър на земеделието и храните и и.д. изпълнителен директор на ДФЗ-РА е законово невъзможно", подчертава Гечев.

 

Той допълва: "Изборът е извършен без мое знание и съгласие. Аз съм български зам.-министър и изпълнявам стриктно задълженията си". "Убеден съм, че за номинирането на кандидати за тази отговорна позиция е необходим консенсус между двете политически сили подкрепящи правителството на г-н Пламен Орешарски. Този консенсус не е налице, предвид факта, че изборът не е бил консултиран с партията, която представлявам", заявява още Гечев.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!