„До дни е възможно отварянето на мярка Млад фермер. Не говорим за отваряне на новата Програма. Преходният регламент позволява с пари от новата ПРСР да бъде отворена мярка от старата Програма. Направили сме нотификация за промяна на ПРСР. Тази нотификация от няколко седмици е в Брюксел“, заяви специално за Фермер.БГ зам.-министър Явор Гечев.

 

Той беше категоричен, че не е необходимо да има отговор от Брюксел, за да стартира прием по мярка Млад фермер. „Мярката може да стартира, щом сме подали нотификация. Всичко е коментирано с Брюксел, имаме одобрение на промените в Наредбата и можем да отворим мярката“, допълни Гечев.

 

В момента екип от агроикономисти утвърждава таблицата за икономическите единици, изготвена от Дирекция „Развитие на селските райони“. Гечев беше категоричен, че МЗХ има готовност да пусне заповед за прием на проекти по Млад фермер веднага след потвърждението на таблиците за икономическите единици.

 

Зам.-министър Гечев заяви, че очаква през следващата седмица таблиците да са окончателно готови и Наредба 9 да бъде обнародвана, след което ще бъде обявен прием по Млад фермер, увери Гечев.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!