Трима ще бъдат заместник министрите в МЗХ, обяви проф. Димитър Греков на пресконференция в земеделското министерство, предаде репортер на Фермер.БГ.

Освен назначения вече Бюрхан Абазов от ДПС, заместници на Греков стават Явор Гечев от Коалиция за България и Валентина Маринова, главен секретар на Изпълнителната агенция по горите.

Премиерът Пламен Орешарски издаде заповеди за назначаването на Явор Гечев и Валентина Маринова за заместник-министри на земеделието и храните, съобщиха от Правителствената информационна служба.


Явор Гечев е роден през 1978 г. Завършил е Аграрния университет в Пловдив със специалност „Растителна защита”. Специализирал е политически мениджмънт в института за социална интеграция и в НБУ. Първите осем години от професионалната му биография са на земеделски производител. В периода 2008-2010 заема различни длъжности в ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция, след което се връща в частния сектор и се занимава с производство и търговия със селскостопански продукти. Избран е за народен представител в 42-ото Народно събрание.

Инж. Валентина Маринова е родена през 1969 г. Магистър е по горско стопанство от Лесотехническия университет в София и е специализирала международни отношения и международен бизнес във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Работила е като помощник лесничей и лесничей в горските стопанства в Твърдица и Котел, а от 1999 г. поема ръководството на дейността в Котел. От януари 2006 г. е главен секретар на Изпълнителната агенция по горите.

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!