Японската фирма Yamaha Motor Ventures & Laboratory - стратегическо подразделение на Yamaha Motor Co. Ltd, обяви, че компанията ще финансира разработването на робот-събирач на ягоди T-6 серия А на компанията Advanced Farm Technologies, пише изданието FreshPlaza. 

Горчив сезон за полските производители на ягоди

Размерът на инвестицията е 100 млн. долара, което красноречиво говори за стремежа на компанията да се съсредоточи върху разработки, които променят световната верига на доставките.

„Yamaha Motor има силен интерес към технологичните проекти, свързани с прибирането на реколтата и доставката на пресни плодове на постоянно разрастващия се пазар“, подчерта генералният директор на Yamaha Motor Ventures Джордж Келерман.

На първия етап от проекта събирачът от серия А привлече инвестиции в размер на 7,5 млн. долара от Kubota Corporation, Catapult Ventures и Impact Venture Capital.

„Ние виждаме огромен потенциал в решенията за събиране на реколтата на Advanced Farm Technologies. С тяхна помощ ние можем да удовлетворим растящото пазарно търсене на пресни плодове и зеленчуци“, добави водещият специалист „Разработки“ на AgTech Нолан Пол.